فواید و خواص مصرف پیازچه
انواع پیازچه دارای ریشه های سفید و ساقه های توخالی با رنگ سبز تیره است. عطر و طعمی ملایم نسبت به پیاز بالغ دارد و می تواند یک جایگزین کامل برای پیاز باشد. خواص پیازچه بسیار زیاد است و می تواند خام یا پخته شده استفاده شود. این سبزی در تمام طول سال در دسترس است. پیازچه، پیازهای بسیار جوان هستند که قبل از رسیدن کامل برداشت می شود. ریشه سفید دارد و طعم پیاز مانند آن بسیار ملایم و خوشمزه است. این سبزی در غذاهای آسیایی حیاتی است و اغلب به عنوان یک عنصر حیاتی در غذاهای ژاپنی، چینی و کره ای یافت می شود. در کنار سایر سبزیجات که یک خانواده مشترک هستند، یکی از اجزای اصلی رژیم های مختلف به علت تنوع آن و همچنین مزایای سلامتی محسوب می شود. به عنوان مثال: رژیم غذایی ماکروبیوتیک رژیم غذایی گیاهی است که سبب افزایش مصرف سبزیجات تازه مانند پیازچه می شود.
خواص پیازچه
پیازچه در مقایسه با پیاز، طعم کمتری دارد اما در افزایش طعم غذاها مفید است. خواص پیازچه مزایای سلامتی زیادی را برای انسان به ارمغان می آورد زیرا آنها از مواد مغذی مختلفی سرشار هستند. پیازچه با مواد مغذی مختلف، این مزایای سلامتی را فراهم می کند:
کمک به کاهش وزن
پیازچه دارای کالری بسیار کمی است اما غنی از مواد مغذی است که علاوه بر رژیم غذایی نیز فوق العاده عالی محسوب می شود. مقدار زیادی فیبر ارائه می دهد که 10 درصد از نیاز روزانه فیبر را فراهم می کند. این سبزی کاهش وزن را با کاهش گرسنگی و سیر نگه داشتن برای مدت زمان بیشتری بهبود می بخشد. علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که خواص پیازچه همچنین برخی از ژن هایی که در چاقی دخالت دارند را تغییر می دهد. مطالعه ای که بر روی موش ها انجام شده نشان می دهد که این موش ها هنگام استفاده از عصاره پیازچه برای 5 تا 6 هفته با کاهش وزن بدن و همچنین کاهش سلول های چربی مواجه شدند. در واقع باعث افزایش سطح پروتئین خاصی می شود که از تجزیه چربی حمایت می کند. اضافه کردن پیازچه به رژیم غذایی با دیگر غذاهای کم کالری مانند سبزیجات و میوه کمک می کند تا دور کمر را تحت کنترل نگه دارید.
لخته شدن خون
از خواص پیازچه وجود ویتامین K است. مصرف نیم فنجان از آن می تواند نیاز روزانه ویتامین K را برای یک روز تامین کند. ویتامین K یک عنصر حیاتی است که نقش مهمی در لخته شدن خون دارد. لخته خون برای جلوگیری از خونریزی بیش از حد در هنگام آسیب ضروری است. همچنین به پلاسما و پلاکت ها اجازه می دهد که دو جزء خون باشند که در صورت آسیب رسیدن به لخته شدن خون منجر شود. کمبود ویتامین K موجب کبودی و خونریزی آسان از بینی و لثه می شود.
تقویت سیستم ایمنی بدن
تحقیقات نشان می دهد که خواص پیازچه سیستم ایمنی را برای جلوگیری از بیماری و همچنین تقویت می کند. این به خاطر تغییر سلول های خاصی در سیستم ایمنی بدن است که به مقابله با مهاجمان خارجی موجود در بدن کمک می کند و همچنین بیماری را متوقف می کند. مطالعه انجام شده بر روی موش ها با پیازچه به عنوان یک عنصر تغذیه ای منجر به افزایش عملکرد سیستم ایمنی با ترویج فعالیت این سلول های ایمنی حیاتی گردید. مطالعه دیگری نشان داد که ترکیب خاصی در پیازچه وجود دارد که تولید آنتی بادی را برای مبارزه با آنفلوانزا افزایش می دهد. مصرف پیازچه مقداری از ویتامین C را ارائه می دهد که یک آنتی اکسیدان است که عملکرد ایمنی را افزایش می دهد و از عفونت جلوگیری می کند.
قلب سالم
امروزه بیماری قلبی تبدیل به یک مشکل شایع شده است و در ایالات متحده آمریکا عامل اصلی مرگ و میر محسوب می شود. خواص پیازچه باعث کاهش برخی از مشکلات بهداشتی مانند تری گلیسیرید، کلسترول کلی و کلسترول بد می شود. سایر مطالعات نشان داد که هنگام استفاده از عصاره پیازچه برای درمان موش ها جریان خون آنها بهبود می یابد. پیازچه با استفاده از ویتامین K به محافظت از قلب کمک می کند. همچنین جلوگیری از سفتی شریان ها بوسیله مسدود کردن رسوبات کلسیم در دیواره شریان ها. رژیم غذایی متعادل و تغذیه قلب را قوی و سالم نگه می دارد.
استخوان های قوی تر
ویتامین K نیز در تقویت استخوان ها مفید است. این ویتامین باعث افزایش سلامتی استخوان می شود و تولید برخی از پروتئین ها برای حفظ کلسیم استخوان ضروری است و همچنین تراکم استخوان را افزایش می دهد. مطالعه بر روی بیماران مبتلا به پوکی استخوان با استفاده از ویتامین K نشان داد که احتمال شكستگی را پایین می آورد و همچنین برای حفظ تراكم استخوان كمك می كند. کمبود ویتامین K با افزایش احتمال شكستگی های ران در زنان سالخورده و مردان ارتباط دارد. ویتامین K با ویتامین D و کلسیم باعث تقویت سلامت استخوان می شود.
مانع رشد سرطان
پیازچه دارای برخی ترکیبات است که باعث کاهش رشد سرطان می شود. نتایج این مطالعه نشان می دهد که خواص پیازچه موجب سرکوب رشد تومور در موش های مبتلا به سرطان روده بزرگ می شود و باعث کاهش التهاب می شود و همچنین میزان بقای موش را افزایش می دهد. افزایش مصرف اسکالیزها با کاهش 30 درصدی احتمال ابتلا به سرطان پروستات همراه است. پیازچه شامل آلیسین است که توانایی مبارزه با سرطان را دارد. مطالعه ای در چین نشان داد که درمان سلول های سرطانی معده با آليسین باعث جلوگیری از رشد سرطان می شود.
تقویت بینایی
پیازچه برای تولید ردوپسین که یک پروتئین است و مقدار زیادی از ویتامین A را دارد، ضروری است. ردوپسین برای شبکیه چشم و برای جذب نور بیشتر حیاتی است و مانع ابتلا به شب کوری و همچنین ضعف بینایی چشم می شود. همچنین از مشکلات چشم مانند زخم قرنیه و آب مروارید جلوگیری می کند.
سلامت گوارشی
خواص پیازچه سلامت سیستم گوارشی را افزایش می دهد زیرا به حفظ سلامت روده کمک می کند و از اسهال جلوگیری می کند. این سبزی دارای خواص ضد باکتری و ضد ویروسی است که باکتری های بد که عمدتا باعث ایجاد اسهال می شوند را از بین می برد. علاوه بر این، ویتامین C موجود در آن باعث جذب مواد غذایی و کمک به هضم غذا می شود که از مدفوع و یبوست جلوگیری می کند.
مشکلات قاعدگی
اغلب بانوان با درد قاعدگی که در شکم و کمر رخ می دهد مواجه شده اند. تحقیقات نشان می دهد که دردهای قاعدگی زمانی رخ می دهد که بدن زنان خیلی سرد شود اگر چه تحقیقات بیشتری لازم است. زنان باید غذاهایی که دارای تأثیر گرم بر روی بدن هستند را مصرف کنند. غذاهایی که باعث تأثیر گرما بر بدن می شوند دارچین، زنجبیل، جوز هندی، شکر قهوه ای، سیر و انواع پیاز است.
بهبود پوست
پیازچه در بهبود کلی سلامت پوست به علت حضور آليسين مفید است. این ترکیب مانع از چروک شدن پوست و پیری زودرس می شود. علاوه بر این، آلیسین باعث تیره شدن پوست و تشدید تن پوست می شود. این سبزی حاوی ویتامین C است که در صورت استفاده از آن به عنوان یک ماده سفید کننده طبیعی عمل کرده و پوست را درخشان می کند. همچنین در جهت بهبود سلامت پوست با رادیکال های آزاد مقابله می کند.
مبارزه با آنفلوآنزا
محققان دانشگاه Toyama در ژاپن متوجه شده اند که فروکتان در پیازچه فعالیت ضد ویروسی علیه ویروس های آنفلوانزا را انجام می دهد. این مطالعه که در مجله Food Chemistry منتشر شده اشاره می کند که فعالیت ضد ویروسی به طور خاص از قسمت سبز رنگ پیازچه است.
کنترل هیپرگلیسمی در بیماران دیابتی
محققان موسسه علوم مواد غذایی در دانشگاه Inje در کره، تاثیر عصاره پیازچه را به طور موثر در کنترل هیپرگلیسمی در موشهای مبتلا به دیابت شناسایی کرده اند. این مطالعه که در مجله Nutrition Research و Practice منتشر شده است نشان می دهد که تجویز خوراکی این عصاره باعث کاهش معنی داری در میزان گلوکز طی 30 تا 120 دقیقه پس از مصرف می شود.
مقالات مرتبط:
خواص و فواید گوشت شترمرغ
خواص گیاه خار مریم برای سلامتی
ارزش غذایی و خواص گندم سیاه
ارزش غذایی و خواص صدف
خواص سمنو برای سلامتی
خواص فندق : ۳۰ فایده فندق برای سلامتی، پوست و مو
خواص پنیر : ۱۴ فایده پنیر برای سلامتی، پوست و مو
سس تند چه تاثیری روی سلامتی شما دارد؟
خواص سرکه بالزامیک : ۱۲ فایده باورنکردنی سرکه بالزامیک برای سلامتی
خواص عدس : ۱۸ خاصیت عدس برای سلامتی
خواص پاپایا : ۳۹ شگفتانگیزترین فواید پاپایا برای سلامتی، پوست و مو
خواص کدو سبز : ۲۱ فایده شگفتانگیز کدو سبز برای سلامتی، پوست و مو
توت سفید و خواص آن برای سلامتی
خواص جو دو سر برای کم کردن وزن
خواص شکر سرخ یا طبرزد چیست؟